7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]

Hvis du har problemer med tør hovedbund, så fortvivl ikke. Der findes forskellige muligheder for at afhjælpe problemet med tør hovedbund. Det skal vi se lidt nærmere på her. Læs med og find ud af, hvad du kan gøre for at forhindre eller lindre tør hovedbund.

Tør hovedbund er et stort problem for rigtig mange mennesker – og det gælder både mænd og kvinder. Tør hovedbund kan være rigtig irriterende, der kan nemlig dannes små tørre flager, som irriterer, fordi de indimellem kan drysse ned på tøjet, så man kan se dem. Men huden kan også føles tør, sart og øm – det er derfor også en ubehagelig tilstand og kan virke begrænsende i ens hverdag.

Forskel på tør hovedbund og skæl

Rigtig mange forveksler tør hovedbund med skæl. Men det er faktisk to vidt forskellige ting. Skæl kan være fedtet og gulligt og klæber mere end tør hovedbund, som oftest vil være hvid og helt tør – og drysse. Der er mange forskellige årsager til tør hovedbund. Men ofte skyldes det, at hovedbunden ikke får nok fugt og næring. Din hud bliver også tør, hvis du ikke nærer den med creme og drikker rigeligt med vand.

Dette kan du gøre ved det

For det første skal du sørge for at drikke rigeligt med væske og sørge for spise sundt og nærende kost. Du skal også sørge for at få de rette vitaminer. Der er nemlig god sammenhæng mellem rigtig ernæring er tør hovedbund. Dernæst kan du nære din hovedbund med forskellige produkter. Du skal sørge for at benytte en shampoo, som ikke tørrer den endnu mere ud, men giver den fugt og næring i stedet. Hvis du lider af en tør og kløende hovedbund, så kan du også prøve med en hårscrub, som skånsomt fjerner døde hudceller.